ماده ۱ (اصلاحی سال ۱۴۰۲) ـ به منظور بهره مندی از دانش و تخصص نخبگان غیرایرانی که در راستای آرمان های نظام مقدس جمهوری اسلامی و تأمین منافع ملی، خدمات و اقدامات شایانی انجام داده یا می دهند، در صورت دارا بودن شرایط نخبگی از امتیازات شهروندی جمهوری اسلامی ایران به استثنای تابعیت و تصدی مقامات مذکور در ماده (۹۸۲) قانون مدنی برخوردار می شوند.
ماده ۲ ـ شاخص های نخبگان غیرایرانی موضوع این آیین نامه و نحوه امتیازدهی به آن شاخص ها در چهارچوب سند راهبردی کشور در امور نخبگان ـ مصوب ۱۳۹۱ ـ شورای عالی انقلاب فرهنگی مشتمل بر سوابق برجسته تحصیلی و آموزشی، فعالیت های پژوهشی با تأکید بر فعالیت های مسأله محور، برگزیدگی در رویدادهای رقابتی معتبر، فعالیت های فناورانه و نوآورانه، فعالیت های برجسته فرهنگی، ادبی، هنری، مدیریتی و ورزشی همسو با ارزش های ملی ایرانی، اسلامی و انقلابی و برخوردار از توصیه یا معرفی از نخبگان علم، فناوری، ادب، فرهنگ، هنر و غیره، توسط بنیاد ملی نخبگان و با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور و سایر دستگاه های اجرایی مرتبط، تهیه و به تصویب هیئت وزیران می رسد.
ماده ۳ ـ معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با همکاری بنیاد ملی نخبگان موظف است درخواست های متقاضیان برخورداری از حمایت های این آیین نامه را بر اساس شاخصهای ماده (۲) این آیین نامه با کسب نظر از دستگاه-های تخصصی مربوط بررسی نموده و افراد واجد صلاحیت را ظرف دو هفته پس از تکمیل مدارک به کمیسیون ساماندهی اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور معرفی نماید.
ماده ۴ (اصلاحی سال ۱۴۰۲) – کمیسیون موضوع ماده (۳) این آیین نامه موظف است پس از استعلام از مراجع امنیتی ظرف دو ماه نسبت به بررسی و تصمیمگیری در خصوص پروندههای ارسالی از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور اقدام و در صورت تأیید، نسبت به ارسال آنها به فرماندهی کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران اقدام نماید. این فرماندهی موظف است ظرف دو هفته در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط درخصوص اعطای اقامت به متقاضیان مورد تأیید کمیسیون تصمیمگیری نماید.
ماده ۵ ـ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سایر دستگاه ها و مراجع ذی ربط مکلفند در خصوص درخواست های صدور پروانه اشتغال یا جواز کسب برای دارندگان دفترچه اقامت ویژه موضوع این آیین نامه مشابه اتباع ایرانی اقدام نمایند.
ماده ۶ ـ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است سازوکار لازم برای بهره مندی دارندگان دفترچه اقامت ویژه موضوع این آیین نامه از کلیه خدمات بانکی همانند اتباع ایرانی را ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ این آیین نامه ایجاد نماید.
ماده ۷ ـ ادامه تحصیل دارندگان دفترچه اقامت ویژه در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی کشور با رعایت ضوابط مشابه اتباع ایرانی انجام می شود.
ماده ۸ ـ کلیه دستگاه های اجرایی موظفند در چهارچوب وظایف و اختیارات مربوط، نسبت به ارائه خدمات به دارندگان دفترچه اقامت ویژه اعم از صدور گواهینامه، صدورسیم کارت، خدمات بیمه، تأسیس شرکت و خروج و مراجعت مشابه اتباع ایرانی اقدام نمایند.
ماده ۹ ـ وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف است سازوکار لازم برای ارائه خدمات از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به دارندگان دفترچه اقامت ویژه را بر اساس شناسه اقامت ویژه مشابه شناسه ملی اتباع ایرانی ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ این آیین نامه ایجاد نماید.
ماده ۱۰ ـ بند (۴) تصویب نامه شماره ۱۰۷۴۵۰/ت ۵۹۲۶۷ هـ مورخ ۱۴۰۱/۶/۱۹ لغو می شود.