ماده واحده
به منظور انجام بیمه انواع محصولات کشاورزی،دام، طیور، زنبور عسل، کرم ابریشم و آبزیان پرورشی درمقابل خسارتهای ناشی ازسوانح طبیعی و حوادث قهری نظیر تگرگ، طوفان،خشکسالی، زلزله،سیل، سرمازدگی،یخبندان،آتش سوزی،صاعقه،آفات و امراض نباتی عمومی و قرنطینه ای امراض واگیر حیوانی عمومی و قرنطینه ای بعنوان وسیله ای برای نیل به اهداف وسیاستهای بخش کشاورزی صندوق بیمه محصولات کشاورزی د ر بانک کشاورزی تاسیس می شود.
تبصره ۱- صندوق بیمه محصولات کشاورزی دارای استقلالی مالی وشخصیت حقوقی است و بر اساس مقررات قانونی شرکتهای دولتی اداره و دارای شورای عالی مرکب از وزرای کشا ورزی، اموراقتصادی ودارائی بازرگانی، مشاور و رئیس سازمان برنامه و بودجه به ریاست وزیر کشاورزی می باشد .
حدود وظایف و اختیارات شورایعالی در اساسنامه صندوق بیمه محصولات کشاورزی خواهد آمد .
تبصره ۲- شورایعالی بیمه محصولات کشاورزی دارای کمیته فنی مرکب از نمایندگان ذیصلاح و تام الاختیار اعضای شورایعالی وصندوق با وظایف زیر خواهد بود :
1- بررسی و تائید کلیه طرحها و برنامه هاو مسائلی که از طریق صندوق به شورایعالی احاله میگردد.
2- نظارت بر حسن اجرای طرحها وبرنامه های مصوب به نیابت از طرف شورایعالی .
3- بررسی و اظهار نظر مشورتی در مورد مسائل ومشکلاتی که توسط صندوق ارجاع می شود .
مدیرعامل بانک کشاورزی سمت مدیر عامل صندوق بیه محصولات کشاورزی را نیز بعهده خواهدداشت .
تبصره ۳- هیئت مدیره صندوق مرکب از پنج نفر است شامل مدیر عامل بانک کشا ورزی، یکنفر ازهیئت مدیره بانک کشاورزی، یک نماینده از جهاد سازندگی و دونفر دیگر به معرفی وزیر کشاورزی وتصویب شورایعالی می باشد .
تبصره ۴- سرمایه اولیه صندوق بیمه محصولات کشاورزی مبلغ یک میلیارد ریال می باشد که به پیشنهاد وزارت کشاورزی از طریق دولت تامین پرداخت می گردد . سرمایه صندوق طبق اساسنامه مربوطه و باتصویب شورایعالی بیمه محصولات کشاورز ی قابل افزایش می باشد .
تبصره ۵- دولت موظف است اساسنامه فوق را ظرف سه ماه از تاریخ تصویب این لایحه تهیه و برای تصویب تقدیم مجلس شورای اسلامی نماید .
تبصره ۶- کمک دولت بابت تامین قسمتی ار سهم حق بیمه کشاورز و جبران زیانهای احتمالی عملیات بیمه به پیشنهاد شورایعالی صندوق بیمه محصولات کشاورزی و تصویب هیئت وزیران هرساله در بودجه کل کشو ر منظور و به صندوق پرداخت خواهد شد .
تبصره ۷- بتدریج که صندوق بیمه محصولات کشاورزی آمادگی لازم را برای انجام وظایف خود بر اساس این لایحه در منطقه و برای هر محصول اعلام نماید . صندوق کمک به تولید کنندگان خسارت دیده محصولات کشاورزی ودامی به فعالیتهای خود در آن منطقه و برای آن محصول خاتمه داده و منابع وامکانات مربوط را به صندوق بیمه محصولات کشاورزی منتقل خواهد نمود.