آیین ‌نامه اجرایی تأسیس استخرهای شنا

ماده ۱
استخرهای شناوری موضوع این آیین‌نامه از طرف شخصیتهای حقیقی و حقوقی بر طبق اصول و مواد مندرج در این آیین‌نامه احداث می‌گردد.
ماده ۲
متقاضیان احداث و تأسیس استخر می‌بایست تقاضای خود را به ادارات کل تربیت بدنی استانها ارسال دارد.
ماده ۳
اداره تربیت بدنی استان پس از دریافت این درخواست فرم و پرسشنامه مربوطه را در اختیار متقاضی قرارداد و موافقت خود را با پذیرش طرح توجیهی‌شامل مسائل فنی، ساختمانی، تشکیلاتی و مالی، آموزشی و بهداشتی مربوط به استخر را اعلام خواهد داشت (برابر فرم شماره ۱).
ماده ۴
متقاضی موظف است ظرف مدت تعیین شده در موافقت‌نامه (حداکثر سه ماه) فرم درخواست و پرسشنامه تکمیل شده و طرح توجیهی مورد نظر را به‌اداره تربیت بدنی استان ارائه نماید.
ماده ۵
اداره تربیت بدنی استان پس از بررسی درخواست پرسشنامه و طرح مربوطه نظر خود را همراه با پرونده به دفتر برنامه‌ریزی تربیت بدنی و ورزش‌سازمان تربیت بدنی جمهوری اسلامی ایران جهت بررسی نهایی و صدور موافقت اصولی ارسال خواهد داشت. سازمان تربیت بدنی پس از صدور موافقت‌اصولی برابر فرم شماره ۲ رونوشت آن را به مراکزی که قادر به واگذاری زمین هستند و نیز سازمانهای آب و برق منطقه‌ای محل ارسال می‌دارد.
ماده ۶
شهرداریها، سازمان زمین‌شهری و سازمان حج و اوقاف و امور خیریه موظفند زمین مناسب را در محل از طریق فروش با قیمت منطقه‌ای، اجاره و یاسایر موارد حقوقی مربوطه در صورت نیاز به دارندگان موافقت اصولی واگذار نمایند.
تبصره ۱ – موافقت اصولی ارائه شده جهت دریافت مجوز ساختمان و تهیه مصالح ساختمانی و تأسیساتی (در مواردی که نیاز به معرفی و و تأیید ارگانها است) دارای اعتبار می‌باشد ضمناً در صورت لزوم سازمان یا ادارات تربیت بدنی متقاضیان را برای دریافت وام ساختمانی بدون ضمانت به یکی از بانکها معرفی‌خواهند نمود.
تبصره ۲ – نحوه پراکندگی استخرها و تعیین منطقه و شهر مورد نظر توسط سازمان تربیت بدنی جمهوری اسلامی ایران تعیین می‌گردد.
ماده ۷
دریافت‌کننده موافقت اصولی موظف است ظرف مدت شش ماه اقدامات اساسی برای پیاده شدن طرح را به عمل آورده و مراتب را به اداره تربیت بدنی‌استان اطلاع دهد و در عین حال هر سه ماه یک بار گزارش پیشرفت عملیات طرح را به اداره مذکور ارائه نماید. بدیهی است چنانچه پس از شش ماه مدت تعیین‌شده این اقدامات صورت نپذیرد موافقت‌نامه باطل و از درجه اعتبار ساقط و هیچگونه ارزش قانونی نخواهد داشت.
تبصره – چنانچه عملیات طرح به خوبی پیشرفت نماید موافقت اصولی صادره متوالیاً پس از شش ماه مدت تعیین شده قابل تمدید می‌باشد.
ماده ۸
پروانه بهره‌برداری از استخر پس از اتمام طرح و پایان عملیات برابر با ضوابط و مقررات مربوطه به طور جداگانه صادر خواهد شد و قبل از صدور این‌پروانه بهره‌برداری از استخر به هیچ وجه امکان‌پذیر نخواهد بود.
ماده ۹
ادارات تربیت بدنی استانها در مرحله صدور پروانه بهره‌برداری طبق ضوابط خود در زمینه اعزام مربی و ناجیان غریق مورد نیاز استخرها همکاری لازم‌را به عمل خواهند آورد.
ماده ۱۰
متقاضیان می‌توانند در صورت تمایل برای تهیه نقشه‌های ساختمانی و مشاورت در اجرای طرح از دفتر فنی و مهندسی سازمان تربیت بدنی جمهوری‌اسلامی ایران درخواست مساعدت بنمایند.
ماده ۱۱
سازمان تربیت بدنی جمهوری اسلامی ایران بر نحوه تأسیس و اداره استخرهای احداث نظارت کامل داشته و کنترل لازم را به عمل خواهد آورد.
ماده ۱۲
استخرهای احداث شده به هیچ وجه قابل تبدیل به مراکز دیگر نخواهد بود.
ماده ۱۳
مؤسسین احداث و تأسیس استخرهای شامل این آیین‌نامه مادام که تحت نظارت سازمان تربیت بدنی بوده و قوانین و مقررات مربوطه به احداث وبهره‌برداری را رعایت نمایند برای اداره استخر و فعالیت و بهره‌برداری از آن دارای صلاحیت بوده و چنانچه خلاف این امر اقدام نمایند سازمان تربیت بدنی‌جمهوری اسلامی ایران مجاز خواهد بود موارد زیر را در مورد آنان اجراء نماید.
الف – در اختیار گرفتن کلیه متصرفات مالک اعم از عرصه و اعیان، تأسیسات و وسائل مورد نیاز استخر و پرداخت قیمت آنها بر اساس مقررات مربوطه پس ازتفکیک کمکهای واگذار شده دولت.
ب – سلب مدیریت از مؤسسین و مدیران تعیین شده از طرف آنان با گماشتن مدیرانی با انتخاب سازمان.
ج – سلب اختیار بهره‌برداری تا احراز صلاحیت مجدد
تبصره – اعمال مفاد بندهای الف و ب و ج این ماده توسط سازمان تربیت بدنی در صورتی مجاز خواهد بود که مراتب در هنگام صدور موافقت‌نامه اصولی و درضمن پروانه بهره‌برداری با ذینفع شرط گردد.
ماده ۱۴
هر گونه تغییرات بعدی در طرح ارائه شده منوط به بررسی اداره کل تربیت بدنی استان و موافقت سازمان تربیت بدنی خواهد بود.